Tormay Cécile - A régi ház
Tormay Cécile - A régi ház
978-615-5269-00-4

A szerző művében az emberi vágyak rétegződését ábrázolja. A felszínen a szereplőket a gazdagság, vagyonszerzés iránti olthatatlan vágyódás gyötri, míg lelkük mélyén nők iránt érzett be nem teljesült szerelmek okoznak gyógyíthatatlan sebeket Ulwing Kristóf hatalmas házában élő három generáció férfi tagjainak. A regény az érzelmi rezdülések ábrázolásának mesterműve, amely méltán nyerte el az Akadémia irodalmi díját.

2 500 Forint
+ postaköltség
Jókai Mór - Gróf Benyovszky Móric Életrajza
Jókai Mór - Gróf Benyovszky Móric Életrajza
978-615-5269-01-1

Jókai Mór művének megírását a XVIII. században élt magyar kalandor, Benyovszky Móric Angliában kiadott önéletrajzának lefordítása ihlette. Jókai főhősének kalandokban gazdag életútjának egy szakaszát mutatja be, amely egy lebilincselő romantikus történet Madagaszkár magyar királyáról.

2 500 Forint
+ postaköltség
Dornyay Béla – Vigyázó János - Balaton és környéke részletes kalauza
Dornyay Béla – Vigyázó János - Balaton és környéke részletes kalauza
978-615-5269-02-8

A címben szereplő részletesség az egész művön végighúzódik, s ábrákkal, térképekkel, magyarázó rajzokkal gazdagított leírásokon keresztül ismerhetjük meg hazánk legnagyobb tavának mind természeti, mind építészeti kincseit, szórakozásra kínált lehetőségeit. S bár a két szerző útikönyve több mint fél évszázada készült, nyelvezetének sokszínűsége, a régi idők ártatlansága a mai olvasó számára is megkapó élményt nyújt.

2 500 Forint
+ postaköltség
P. Ábrahám Ernő̋ - A Csudszarvas
P. Ábrahám Ernő - A Csudszarvas
978-615-5269-03-5

"Ragyogó szemmel ment Árva az istálló felé, hogy paripát válasszon a legnemesebb mének közül"

P. Ábrahám Ernő művében a bátor ifjú, Árva királyfi paripájára pattanva indul neki a hosszú útnak, amelyen bepillantást nyer a számára utat mutató csudaszarvas segítségével Magyarország történelmébe, s számos kiemelkedő személyiség bölcsességét megismerve az ország jövőjének építéséhez elengedhetetlenül fontos gondolatokat gyűjt.

P. Ábrahám Ernő műve ajánlott minden olvasónak, aki a történelmet a fantázia világából kihallatszó szavakon keresztüli ötletes közvetítés segítségével kívánja ismét feltárni, annak arcát új szemszögből szemlélni.

2 500 Forint
+ postaköltség
Gundel Imre - Gasztronómiáról és Gundelekről
Gundel Károly - A vendéglátás művészete, Gundel Imre - Gasztronómiáról és Gundelekről
978-615-5269-04-2

Gundel Károly a vendéglátás és gasztronómia mestere, aki már életében legendává vált. Szakmaisága és elhívatottsága teremtette meg azt az értéket, amely által a magyar vendéglátás nemzetközi szinten is teljes elismerésre lelt, s amelyet jól példáz a New York Times 1939-es New York-i Világkiállításon szerzett tapasztalata, ahol a magyar pavilon hivatalos étterme volt a Gundel.  "A Gundel-vendéglő nagyobb, jobb hírverést biztosít Budapest számára, mint egy hajórakomány turista prospektus." (New York Times, 1939). A vendéglátás művészete gasztronómiáról, vendéglátásról szól tapasztalattal, humorral fűszerezve, nem csak ínyenceknek.

Gundel Imre Gundel Károly legkisebb fia, aki szintén a gasztronómiának szentelte életét, könyvében a Gasztronómiáról és Gundelekről a híres családnak állít emléket, s nem csak az által, hogy megemlékezik az ősökről, hanem szakmai fogásokat is megoszt olvasóival, így a könyv által részesei lehetünk a világhírű Gundel hagyatéknak.

2 500 Forint
+ postaköltség
Herman Ottó - A madarak hasznáról és káráról
Herman Ottó - A madarak hasznáról és káráról
978-615-5269-05-9

"Biz sok megeshet egy ornitológussal, ha férfi s ember is (hívják bár Hermannak)..." Herman Ottó a francia becsületrend kitüntetettje, korának legnagyobb természettudósa volt, akinek tollából 1901-ben látott napvilágot ez a lexikonjellegű, Magyarország madarait bemutató könyv, amelyet Csörgey Titusz látott el képekkel. Részletes, jól használható leírásokat tartalmaz Magyarország számos madárfajáról.

2 500 Forint
+ postaköltség
Október 23 - Szerkesztette Szigethy Gábor
Október 23 - Szerkesztette Szigethy Gábor
978-615-5269-06-6
2 500 Forint
+ postaköltség